Vítejte u našeho miniseriálu
V každém dílu tohoto miniseriálu Vám představíme jednu pekárnu, která dodává pečivo do Pekařství na kruháku. Cílem je Vám ukázat, že stále ještě existují tradiční pekárny, kde se peče chutné pečivo z kvalitních surovin, a také že se dá koupit stejně snadno, jako dopékané náhražky ze supermarketů. Vyzkoušejte ten rozdíl a uvidíte sami 🙂
Díl druhý:
Jedna z nejstarších pekáren v Česku
Čerstvý chléb a pečivo se v Praskatecké pekárně peče bez přestávky již od roku 1918. Jedna z jejích, tehdy nejmodernějších pecí, je dodnes stále v provozu.
V roce 1945 byla pekárna v Praskačce, stejně jako mnoho jiných podniků, znárodněna. Od šedesátých let zde, zatím jako zaměstnanec, začíná působit člen rodiny dnešních majitelů, kteří pekárnu v roce 1991 v rámci privatizace odkoupili, provedli rekonstrukci a plynule tak navázali na dnes již 100 let trvající tradici Praskatecké pekárny.
Na pečivo z Praskatecké pekárny narazíte v Hradci Králové a v mnohých obcích, které jsou v jeho okolí. Pekařství na kruháku není výjimkou a koupíte u nás mnohé ze sortimentu, které tato pekárna produkuje.
Sortiment z Praskatecké pekárny
mnoho druhů chleba
cereální pečivo
světlé pečivo
veky, bagety
vánočky
podívejte se na jejich web
[informace, obrázky a byla čerpána z webu praskateckapekarna.cz]