Vítejte u našeho miniseriálu

V každém dílu tohoto miniseriálu Vám představíme jednu pekárnu, která dodává pečivo do Pekařství na kruháku. Cílem je Vám ukázat, že stále ještě existují tradiční pekárny, kde se peče chutné pečivo z kvalitních surovin, a také že se dá koupit stejně snadno, jako dopékané náhražky ze supermarketů. Vyzkoušejte ten rozdíl a uvidíte sami 🙂

Díl druhý:

Praskatecká pekárna

Jedna z nejstarších pekáren v Česku

Čerstvý chléb a pečivo se v Praskatecké pekárně peče bez přestávky již od roku 1918. Jedna z jejích, tehdy nejmodernějších pecí, je dodnes stále v provozu.

V roce 1945 byla pekárna v Praskačce, stejně jako mnoho jiných podniků, znárodněna. Od šedesátých let zde, zatím jako zaměstnanec, začíná působit člen rodiny dnešních majitelů, kteří pekárnu v roce 1991 v rámci privatizace odkoupili, provedli rekonstrukci a plynule tak navázali na dnes již 100 let trvající tradici Praskatecké pekárny.

Na pečivo z Praskatecké pekárny narazíte v Hradci Králové a v mnohých obcích, které jsou v jeho okolí. Pekařství na kruháku není výjimkou a koupíte u nás mnohé ze sortimentu, které tato pekárna produkuje.

Sortiment z Praskatecké pekárny

 

mnoho druhů chleba

cereální pečivo

světlé pečivo

veky, bagety

vánočky

podívejte se na jejich web

[informace, obrázky a byla čerpána z webu praskateckapekarna.cz]